+45 2083 4326 mail@ingerulrich.dk

Kan jeg få mit portræt både i farve eller sort/hvid? Det spørgsmål får jeg tit i forbindelse med fotografering i mit atelier. Og svaret er enkelt – ja!

Men et farvebillede er ikke bare et farvebillede, og det samme gælder for de sort/hvide billeder. Selv om jeg fotograferer med digitalt kamera og umiddelbart kan vise et billede på kameraets LCD-skærm, er det ikke det færdige billede, man ser. Det er en slags rå-billede, der kræver billedbehandling i lighed med tidligere tiders fremkaldelse i mørkekammer. Nu foregår det bare digitalt i programmer, der er specielt udviklet til billedredigering, hvilket giver flere muligheder for at lege med udtryk og strukturer. Det er også her, den endelige beskæring og tilpasning af farver klares.

Som fotograf udvikler man sin egen måde at billedbehandle på, men selvfølgelig kigger man først og fremmest på motivet. Er det en mand eller kvinde – eller måske små børn? Det kræver hver sin form for billedbehandling at opnå et godt resultat, og det er fotografens ansvar – i samarbejde med kunden – at det færdige billede virker troværdigt. Derfor sætter jeg stor pris på, hvis mine kunder melder klart ud, hvis de gerne vil have ændret noget i redigeringen.

Men også billeder af den samme person kan redigeres vidt forskelligt, og så er det mere et spørgsmål om smag og behag. Men også her har fotografen en stærk holdning til det færdige resultat afhængigt af, hvor billedet skal bruges og til hvilket formål. Derfor er det vigtigt for fotografen at vide, om det skal bruges som profilbillede på sociale medier eller som print til kaminhylden.

Se flere portrætter

 

Share This